Sunny Standup för sjunde året i rad.

Sunny Standup för sjunde året i rad.

Sunny Standup är slut för i år

2015-07-31

Sunny Standup 2015 blev den sjunde upplagan av den populära standupturnén. Den vinner främst genom en kombination av sommar, sol, semester och komedi, vilket verkar ha fungerat trots att sommaren och solen uteblev. Sammanlagt blev det åtta föreställningar, som tog plats i Ystad, Helsingborg, Göteborg, Örebro, Gränna, Västervik, Ronneby och på Öland.

Genom hela juli så åkte en stor grupp talangfulla komiker runt och skämtade med Sverige. Den rörde sig igenom Och nu är det över. Här finns en trailer som släpptes i samband med turnén.

Den sista föreställningen tog plats på Öland Strand Hotell den 20 juli. Turnén, som bara blir mer och mer populär för varje år den genomförs, hade två härliga uppsättningar av Sveriges komikerelit. I Göteborg, Ystad Helsingborg och Örebro var det Johan Glans, Robin Paulsson, Hasse Brontén, Martin Lagos, Emma Knyckare, Ann Westin och Nour El‐Refai som stod för underhållningen. I Gränna, Västervik, Ronneby och Borgholm skedde ett litet avbyte, och här tog Özz Nûjen, Måns Möller, Thomas Järvheden, Patrik Larsson, Tobias Persson, Ann Westin och Nour El ‐Refai över.

Komikern Hasse Brontén uttryckte sig såhär om turnén:

– Det är lättare att uppträda på sommaren eftersom att det blir mer naturligt och ledigt. Folk har inga dagislämningar och är allmänt mer avslappnade och skrattar mer. Men sedan är det nog också så att det blir mindre djupa ämnen och mörk humor på Sunny Standup, säger Hasse Brontén till Göteborgsposten.

För er som missade årets föreställningar så kan ni vara lugna. Det blir med största sannolikhet en till turné nästa år.

Relaterat inom ståuppkomik: Babben: Vad Hände – Den hyllade showen på turné i höst och vinter