Spännande ny teknik kombineras med afrikanskt kulturarv.

Spännande ny teknik kombineras med afrikanskt kulturarv.

Ny afrikansk musikvideo med 360 graders panoramavy

2015-07-16

Den etiopiska gruppen Ethiocolor har fått en innovativ musikvideo till låten Mali Malonayie. I ett samarbete mellan skivbolaget Selam Sounds och Stocktown Films har man skapat en musikvideo med ett 360 graders panoramaperspektiv, gjord med 360° VR teknologi.

- Ethiocolor är ett väldigt bra liveband och akt och vi valde att använda 360° VR tekniken för att kunna fånga denna upplevelse på bästa sätt och dela det med världen, säger Senay Berhe, Stocktown Films.

Kolla in videon nedan, och glöm inte att snurra runt perspektivet med den lilla ratten uppe till höger.

Videon är inspelad på taket av National Theatre i Addis Aababa i Etiopien. För att få den häftiga panoramaeffekten har man flätat ihop 7 separata tagningar med en GoProKamera.

Ethiocolor är ett nytt fusionsband som gör nyskapande folkloremusik i modern tappning. De är signade under Selam Sounds, och just nu aktiva med sitt debutalbum. Musikvideon sammanfaller med albumet, vilket är producerat av svenske producenten Andreas Unge.

- Vår vision är att visa hur vi kan föra fram vårt musikaliska arv på ett väldigt kreativt sätt utan att tappa känslan för identiteten, säger Melaku Belay, grundare av Ethiocolor, i ett pressmeddelande.

En ny innovation är att bandets debutalbum kommer att lanseras som en app, tillgänglig till iOS och Android. Appen innehåller musikvideon listad ovan, resterande album och funktioner som gör det lätt att dela med sig av innehållet på sociala medier och genom andra kanaler. Tänk vad långt musikvideon har kommit sen dess uppkomst och popularisering på MTV.