Kylie i blått. Bilden kommer från stjärnans egna Instagram.

Kylie i blått. Bilden kommer från stjärnans egna Instagram.

Kylie Jenners extrema frisyrbyten

2015-07-16

På bara tre dagar har Kylie Jenner gått igenom tre frisyrer. Två av dem var ganska extrema, och en av dem gjorde så att hon hamnade i hetluften i sociala medier.

Stjärnan, känd bland annat från sitt medverkande i Keeping up wit the Kardashians, började med att byta ut sitt kännetecknande svarta böljande hår mot en pastellaktig ljusblå. Men bara två dagar senare var färgen borta. Istället la hon upp en bild med håret hårt flätat bakåt med texten "I woke up like disss".

Den hårda flätningen kallas för corn rows och syns vanligtvis som ett uttryck för svart kultur i USA. Och på grund av bilden så var det många som tyckte att hennes användande av detta kulturella uttryck var opassande. Bland annat skådespelerskan Amandla Stenberg, som just nu är aktiv i Hunger Games, ska ha skrivit följande kommentar på bilden:

- Du tillägnar dig drag från svart kultur men använder inte din maktposition för att hjälpa svarta amerikaner genom att dra uppmärksamhet till din peruk istället för frågor om polisbrutalitet eller racism #whitegirlsdoitbetter.

Efter det har flera kändisar kommit ut till Kylies försvar. Bland annat Justin Bieber, som säger "Låt henne vara ifred, vi alla försöker klura ut det här, [Kylie Jenner] råkar bara vara under ett mikroskop", och Andy Cohen, som i sitt program WWHL sa "Dagens Jackhole går till Amandla Stenberg, som kritiserade Kylie Jenner för sina corn rows."

Hursomhelst, nu har Kylie Jenner återgått till sin normala frisyr. Vem vet hur och när hon kommer dra igång nästa hårskandal?

För mer om den kontroversiella Jenner, kolla in: Kylie Jenner erkänner att hennes läppar är fejkade