Den färgglada mattan ligger utrullad

Den färgglada mattan ligger utrullad

Kyrkan som hyllas i sociala medier

2015-07-08

För att visa att alla är lika välkomna till S:t Nicolai kyrka i Örebro har de rullat ut en alldeles särskild matta. Mattan är regnbågsfärgad och är tänkt att användas under Örebro Pride i augusti. Mattan invigdes redan under pingsthelgen. För att hitta mattor i flera olika färger kan man vända sig till e-butiken MattConcept.

– I vår församling har vi varit med på Örebro Pride sedan det började för att människor ska kunna känna att det är en öppen församling som är för människors kärlek mellan varandra, säger församlingsherden Anders Lennartsson till Aftonbladet.

Idén från början var att mattan endast skulle ligga på kyrkans golv under en vecka men efter hyllningarna har man beslutat den ska få ligga kvar ett tag till. På Facebook har över 22 000 personer gillat kyrkans inlägg. En person kommenterar inlägget med följande kommentar, "Äntligen! Ska kanske återta medlemskapet i Svenska kyrkan".

Lennartsson har dessutom fler planer för mattan än att bara låta den ligga i kyrkan. Han har en idé om att församlingen ska bära med den 24 meter långa mattan i Pridetåget. ”Det vore en häftig manifestation”, säger han.

Inspirationen till att dekorera kyrkan med en regnbågsfärgad matta kom från andra kyrkor runtom i landet. I Härnösands domkyrka har man redan en regnbågsmatta och det finns flera andra kyrkor som har regnbågsfärgade flaggor utplacerade i sina lokaler.


OBS! Bilden är tagen från S:t Nicolais Facebook-sida.