Per Morberg med ny kollektion

Per Morberg med ny kollektion

Ny kollektion av köksredskap från Per Morberg i höst

2015-07-02

Vi har tidigare berättat om hur pass framgångsrik Per Morberg köksprodukter, husgeråd och varumärke egentligen har blivit. Och nu ska det bli ännu större. Den folkkära kocken har nu avslöjat en helt ny kollektion av köksredskap för hemmakockar och proffs av högsta möjliga kvalitet.

Den nya kollektionen är uppdelad i två sortiment, som båda innehåller allt man behöver för att briljera i köket.  Det ena sortimentet riktar sig mot vanliga konsumenter, och det andra, premiumsortimentet, innehåller begränsade upplagor av redskap av särdeles hög kvalitet.

Bland annat erbjuder den en robust skärbräda av ek, med många användningsområden och hög livslängd. Den begränsade premiumversion är en massiv 10 kilos ekskiva från ett 100 år gammalt träd i ett helt stycke, som dessutom är behandlad och torkad med speciella tekniker för att inte spricka eller slå sig.

Vi hittar så klart också en stekpanna och grillpanna i gjutgjärn, en mortel i opolerad granit, och en komplett uppsättning av rejäla träredskap i ek.

Slutligen får vi också tillgång till grytlappar, grytvantar och förkläde i bomull och läder, med en premiumversion av förklädet i vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö garveri.

Kollektionen kommer finnas tillgänglig i butik från och med den 26 augusti.