Zara Larsson – Aktivist på Instagram

2015-04-24

Allt fler kändisar börjar förstå kraften i sociala medier och då inte enbart ur ett varumärkesperspektiv. Nu börjar flera unga kändisar ta ett socialt ansvar. Vi har tidigare skrivit om Molly Sanden och hennes hyllade kampanj #ÖverMinStoltaKropp. I denna kampanj gick hon emot rådande kvinnoideal som framställs i populärkulturen.

Glädjande så finns det fler unga kändisar som tar ett socialt ansvar på sociala medier. En av dem är sångfågeln Zara Larsson som har hyllats av många för hennes inlägg på Twitter och Instagram. Bland annat hyllades hon för sitt Instagram-foto med en bild på sig själv i bh. Till fotot skriver hon som följande: "Newsflash: om man inte råkar ha silikontuttar så plattar brösten till sig när man ligger ner. Och som att jag inte visste att jag hade små bröst innan och att jag väcktes av någon slags uppenbarelse när någon kommenterade det? Och som att det skulle vara något negativt".

Tidigare har hon hyllats av Nicki Minaj och kallats för ett ”feministiskt geni” av Expressens krönikor Erik Lindström. Kanske är det Sandén och Larsson samt flera andra unga kvinnliga kändisar som kommer att driva samhällsförändring framåt? Med sociala medier som megafon.