Molly Sandéns hashtag #överminstoltakropp har nu genererat 4777 bilder på Instagram

Molly Sandéns hashtag #överminstoltakropp har nu genererat 4777 bilder på Instagram

Molly Sandén gör hashtagsuccé med ny video

2014-09-19

Det har gått bra för svenska stjärnskottet Molly Sandén på sistone, men hennes framgång har inte varit gratis. Musikbranschen är tuff, något Molly vittnar om i en intervju med Aftonbladet där hon berättar att hon i Hollywood fick höra att visst skulle hon kunna gå långt – förutsatt att hon först gick ned i vikt. Musikvideon till nya hiten ”Freak” är en digital känga till de som inte trott på henne på grund av hennes kroppsform, något som ju faktiskt är helt irrelevant för hennes sångröst, men som kommenterats ständigt sedan hon gjorde karriär som mycket ung.

I samband med att musikvideon släpptes i början av augusti lanserade Molly även en kampanj i sociala medier. Under hashtaggen #överminstoltakropp uppmanar hon sina fans att dela med sig av och vara stolta över sina kroppar. På bara några dagar har hashtaggen hunnit generera över 2 000 taggade bilder på Instagram och responsen fortsätter att växa. Fans gläds åt och beundrar Mollys mod och visar sin uppskattning för att någon i branschen vågar sätta ned foten.

Det är av stor vikt att ta diskussion i sociala medier och lyfta frågor som är viktiga. Detta har också blivit allmänt känt hos företag. Möter man inte kritik i tid och på rätt sätt finns det mycket att förlora samtidigt som positiva spridningar kan generera stora framgångar för företaget. Lappgroup Sweden mer känt som Miltronic har därför valt att öka sin sociala närvaro. Mer om strategin och företaget går att läsa om på deras hemsida.

Molly Sandén är långt ifrån den enda som gjort en lyckad satsning enbart genom sina digitala kanaler på senare tid. Till Aftonbladet säger Molly att hon vill att kampanjen ska få folk att våga vara sig själva, vara sårbara och nakna. Hon hoppas dessutom på att den ska inspirera folk till att skriva fina saker till varandra.

Vi kan räkna med att se allt fler kampanjer som trendar genom en enkel twittertagg eller ett Facebook-inlägg som delats hundratusentals gånger allteftersom användare förändrar sitt medieanvändande. Just konceptet med en kampanj vars syfte är något nobelt och allmännyttigt är också en utveckling som är helt i tiden, något som återspeglas både i Mollys #överminstoltakropp-initiativ och liknande fenomen som just nu sprids över internet. Se den fantastiska videon nedan.