Illustratör: Mikael Eriksson. Producerad av: <a href=Lifeline Management och Vilman Produktion" />

Illustratör: Mikael Eriksson. Producerad av: Lifeline Management och Vilman Produktion

Alex Schulman och Sigge Eklund reder ut meningen med livet i ny show

2014-05-16

Deras podcast har omkring 350 000 lyssnare i veckan. 2013 gjorde de succé med föreställningen ”Älska mig”. I höst intar Alex Schulman och Sigge Eklund svenska scener med ett nytt gemensamt projekt. Den här gången är det livets kanske största och svåraste fråga som ska behandlas: meningen med livet.

Showen blir medieprofilernas andra scenprojekt tillsammans. I enmansshowen ”Älska mig” var det Alex Schulman som stod på scen för att reda ut sanningen bakom bekräftelsebehovet: vår tids största folksjukdom. Sigge Eklund stod då för manus och regi. Den här gången har Sigge Eklund tagit steget från regissörsstol till rampljus.

Tillsammans kommer duon att rannsaka sig själva, varandra och sin samtid i sökandet efter mening. Publiken bjuds på 90 minuter av humoristiska iakttagelser och existentiella grubblerier som till sist ska resultera i ett slutgiltigt svar. Vad är meningen med livet?

"Vi kommer att besvara frågan mot slutet av föreställningen. På riktigt alltså – vi kommer ha ett svar" uppgav Schulman till Nöjesbladet.

Under Mediadagen i Uppsala höll Alex Schulman en kortare föreläsning om misslyckanden. Mediaview referar Alex i sin blogg, "att det vi kallar misslyckanden inte måste innebära någonting negativt utan kan vara en startgrop till någonting annat". Allt leder någonstans.

Den 8 oktober är det premiär på Cirkus i Stockholm, och den 6 november flyttar föreställningen till Draken i Göteborg. Totalt spelas elva föreställningar i Stockholm, respektive tio i Göteborg. Biljetter till föreställningarna kan du köpa här.