Ny humorshow med Schyffert och Lindström.

Ny humorshow med Schyffert och Lindström.

Turnén fortsätter för Lindström och Schyffert

2014-05-14

Världsekonomin kan beskrivas som en stor bubbla. Att bubblan kommer att spricka vet vi. Men när, och kanske framförallt hur, kan vi bara spekulera i. Detta är också precis vad som händer när Fredrik Lindström och Henrik Schyffert bestämmer sig för att göra en humorshow om ekonomi tillsammans. Nu släpps ytterligare biljetter till föreställningen ”Ägd – pengarna eller livet”. 

Det går bra nu. Kanske inte nödvändigtvis för världsekonomin, miljön ellerden svenska välfärden. Men definitivt för Henrik Schyffert och Fredrik Lindström. Deras gemensamma scenprojekt ”Ljust och fräscht” sågs under 2011-2012 av omkring 200 000 personer. Idén bakom var att särskåda den moderna svenskens livsstil. I ”Ägd” tar duon steget längre. Med utgångspunkt i att världsekonomins undergång är farligt nära granskar de hur det står till med den svenska välfärden. Hur kommer det sig att vi köper mer än någonsin, men ändå känner oss så missnöjda?

Genom en kombination av skarpa analyser och mycket humor dissekerar Lindström och Schyffert psykologin bakom svenskarnas konsumtionsvanor. Resultatet presenterar de under den 90 minuter långa föreställningen som kunnat ses på stockholmsscenen Rival under våren. För den som hann köpa sig en biljett innan de tog slut, vill säga.

Nu står det i alla fall klart att det blir ytterligare en säsong för ”Ägd – pengarna eller livet”. Den som missade chansen till biljetter för våren kan nu se fram emot fler föreställningar i höst. Mellan den 9 september och den 6 december 2014 går turnén vidare genom Sverige. Startskottet går i Stockholm, därefter kommer fler städer att få sin beskärda del av Lindström- och Schyffertkakan. Några av städerna som får besök av humorduon är Örebro, Linköping, Malmö och Umeå. Bor du en bit ifrån någan av städerna finns transportmöjligheter med Alternativ Trafik.

Showen har producerats i samarbete med Blixten & Co och biljetter finns (än så länge) att köpa på: http://www.blixten.se/show--teater/agd