Utställningen Mellan Verkligheter på Göteborgs Konstmuseum

2014-02-24

Den mest omfattade utställningen i svensk fotografihistoria kommer nu att visas på Göteborgs Konstmuseum. Över 50 fotografer från olika generationer har bilder i utställningen. Tanken är att utställningen ska fungera som ett historiskt tvärsnitt av fotografikonsten mellan 1970 och 2000.

Idén och verkställandet av utställningen kommer från Niclas Östlind, doktorand vid Akademin Valand. Specifikt i samband med hans avhandling Performing history som kartlägger tre årtionden inom svensk fotografi.

Utställningen visas från den 8:e februari till den 11:e maj.

Läs mer om utställningen på Göteborgs Konstmuseums webbplats: Mellan verkligheter. Fotografi i Sverige 1970–2000

I samband med utställningen publicerar de dessutom en komplett antologi där många av fotograferna och bilderna är representerade. Boxen heter Fotografi i Sverige 1970–2014, där bokversionen av Mellan Verkligheter ingår tillsammans med Det synliga. Samtida svensk fotografi, som innehåller verk från 21 samtida fotografer. Läs mer om boken  i det officiella pressmeddelandet här: Fotografi i Sverige 1970–2014

Det synliga. Samtida svensk fotografi finns också för närvarande utställd, och visas på Artipelag i Stockholms skärgård mellan den 7:e februari och 11:e maj. Läs mer om utställningen här, Det synliga. Samtida svensk fotografi och om framkallning och fototeknik här.